Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Najim fick kungens pris

Eleverna på Vivallaskolan applåderade, jublade och busvisslade så att Najim Al-Ganas nästan blev tårögd. I går tog han emot kungens pris från Konungens Jubileumsfond.

Annons
Landshövding Rose-Marie Frebran lämnade över kunhens pris till Najim Al-Ganas.

Efter ett hyllningstal av landshövding Rose-Marie Frebran klev Najim Al-Ganas upp på scenen i Vivallaskolans galleria för att ta emot priset.

Han får det för att han är ”en eldsjäl för integrationsarbetet i Vivalla”. Najim Al-Ganas har bland annat ordnat cykelskola för invandrarkvinnor, sett till så att fritidsgården har öppet alla helger, ordnat jullovsaktiviteter för ungdomar och skapat en samlingsplats för muslimska och kristna ungdomar.

– Det här är är en jättestor ära för mig, sa Najim Al-Ganas från scenen och fick applåder efter varje mening av alla de ungdomar som samlats.

Han tackade bland annat moskén, Öbo, kommunen och sina syskon som också har deltagit i arbetet som till stor del är ideellt.

– Och så vill jag tacka min mamma som har bidragit till den jag är i dag, sa Najim Al-Ganas.

Bredvid scenen stod hans stolta mamma Sharifa Jasim Mohammed.

– Jag har uppfostrat alla mina barn så, att man ska hjälpa andra.

Systern Ansam Alhassan har också deltagit i arbetet med ungdomar i Vivalla. Hon började engagera sig när hennes son var 13 år.

– Jag kände inte igen honom när han blev tonåring och kände att jag ville göra något för ungdomarna. Nu är min son 16 år och jobbar på fritidsgården.

Najim Al-Ganas avslutade sitt tal med att rikta sig direkt till eleverna framför scenen:

– Jag älskar er, jag brinner för er och jag verkligen att ni ska sköta er i skolan. För det är där framgången ligger.

Stipendiet är på 10 000 kronor. Bara tre personer och tio föreningar i Sverige får ta emot priset i år. Det kallas för Konungens jubileumsfond för ungdom i Sverige.

Mer läsning

Annons