Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

När Lill-Babs snöade in

Lill-Babs snöade in i Järvsö och tvingades tacka nej till sin välgörenhetskonsert i Örebro på söndagskvällen. Arrangörerna lyckades trumma ihop lokala artister och räddade föreställningen.

Annons

Lill-Babs är starkt engagerad för barn i utvecklingsländerna, både genom egna projekt och via Ankarstiftelsen, som verkar i Colombia, Peru och Brasilien.

Söndagens konsert och julsupé med Lill-Babs syftade till att stödja byggandet av en skola inne i Amazonas regnskogar. Stiftelsen har byggt ett 100-tal skolor i regionen.

Enligt planerna skulle Lill-Babs först ha medverkat i en julsupé i Örebro med sponsorer och senare på kvällen ge en konsert i Brickebergskyrkan, tillsammans med Viktoriaskolans körer och dansgrupper.

På söndagsförmiddagen ringde Lill-Babs till Sven Bergholm, som höll i arrangemanget, och berättade att hon var insnöad i Järvsö och att Vägverket avrått henne från att ge sig ut i bil.

– Men Lill-Babs är en artist som ogärna avbokar ett engagemang, säger Sven Bergholm. Senare på förmiddagen satte hon sig i bil för att försöka ta sig till Stockholm och därifrån följa med sin pianist till Örebro. Men efter en stund tvingades hon ge upp, det snöade och blåste alldeles för kraftigt.

Arrangörerna drog blixtsnabbt igång en reservplan. Biljetter var sålda och pengarna behövdes till skolprojektet. På nolltid lyckades arrangörerna få Fred och Gunnel Sjöberg att rycka in, samt Helena Salo från Talang 2010.

– Det känns fantastiskt att vi lyckades lösa ersättare på så kort tid, säger Sven Bergholm.

Mer läsning

Annons