Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nätmobbning polisanmäls

Mobbningen fortsatte in på sommarlovet när någon lade upp en Facebooksida i 15-åringens namn. Nu har mamman gjort en polisanmälan.

Annons

Tidigare har sonen råkat ut för mobbning i skolan. Nu fortsatte det in i sommarlovet när någon lade upp en Facebooksida i 15-åringens namn, där han hånades och trakasserades.

– Han kom direkt till mig. Vad är det här mamma? Han blev chockad och kan inte fatta varför de gör så här? berättar mamman.

Hon gick in på sidan och tittade.

– Det stod allt möjligt skit. Jag blev alldeles mörkrädd när man såg vad de hade skrivit, säger hon.

Många deltog genom att välja "Gilla"Men det var inte bara den person som hade lagt upp kontot som var mobbare. Det fanns massor av ungdomar som hade tryckt på gilla. Flera namn kände hon igen från sonens skola.

– Nu blev det en massmobbning. Den som tryckte på gilla blev delaktig i att trycka ned min son, säger hon.

När hon upptäckt sidan gjorde mamman en polisanmälan.

– Jag ringde polisen och anmälde på en gång, säger hon.

Hon tog även kontakt med de ungdomar hon kände igen och som tryckt på gilla, och pratade även med deras föräldrar. Dessutom skrev hon på sitt Facebookkonto så att andra vuxna gick in och tittade på sidan och blev upprörda. Efter ett par dagar hade den plockats bort. Hon hann fotografera av den.

– Om inte jag hade dokumenterat hade det inte funnits bevis, men jag vet inte hur polisen kan spåra den som lade upp den här sidan, säger mamman.

Mer läsning

Annons