Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Naturskolans stora tältkåta brändes ner

Under natten till lördagen brändes den sex meter höga tältkåtan som ligger bakom Naturens hus i norra Örebro ner. Den tillhör naturskolan och har använts för skolklasser.

Annons
Naturskolans stora tältkåta brändes ner natten till lördagen. Det här är det som finns kvar efter nattens grova skadegörelse.

Naturskolan som har sina lokaler vid Naturens hus tar årligen emot tusentals barn på heldagar ute i naturen kring Oset - Rynningeviken.

- Den har funnits där i ett år ungefär. Kåtan som rymde en hel klass var en underbar plats att samlas i när det regnade och var ruskväder. Barnen har älskat att sitta kring elden i kåtan och grilla sin matsäckskorv eller prata om vad vi lärt oss, säger Niklas Jarl, naturpedagog på Örebro Naturskola.

Han menar att verksamheten kan fortsätta som vanligt men att denna skadegörelse gör att barnen nu inte har någon plats att vara på när det blir dåligt väder.

- Nu blir vi tvungna att vara utomhus. Att tältkåtan inte finns kvar gör att barnen förlorar en del i sin upplevelse här, de har varit förtjusta av att kunna sitta därinne och haft lektioner och grillat korv. Det har varit en bra plats med god stämning.

I branden förlorade de själva tältduken men ställningen blev kvar. Naturskolan har ingen försäkring som täcker det hela och pengarna det skulle kosta dem att återställa tältkåtan finns inte. Att ersätta tältduken till den nedbrunna kåtan skulle innebär en kostnad på 30-40 000 kr.

- Det är väldigt tråkigt och ledsamt att sådant här sker, det är priset man får betala när vi ligger så nära stan, säger Niklas Jarl.

Polisen har gripit en misstänktHändelsen är polisanmäld. På polisen i Örebro län har de gripit en 23-årig man misstänkt för att ha tänt eld på kåtan. Han är misstänkt för skadegörelse och grov skadegörelse. Mannen ska på sin väg ut till Naturens Hus ha slagit sönder backspeglar på bilar på Rynningegatan och slängt en cykel in i sidan på en bil. Han misstänks också ha tänt eld i en papperskorg på ett rasthus i närheten. 23-åringen har en sjukdomshistoria som kan ligga bakom händelsen. Mannen är förhörd och släppt.

Mer läsning

Annons