Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nedläggning av WUC beslutas om två veckor

På måndagen presenterade den politiska majoriteten i kommunen ett slutgiltigt förslag över hur Wadköpings utbildningscenter, WUC, ska läggas ned och hur programmen ska fördelas till andra skolor.

Annons

När nedläggningen av WUC stoppades i gymnasienämnden genom att Lars-Ruben Fahlström (KD) gick emot partilinjen valde majoriteten att lyfta frågan en nivå till.

– Vi väljer att i möjligaste mån spara på lokaler stället för personal. De lokaler vi vill gå ur motsvarar ungefär 40 lärartjänster. Det är en viktig prioritering. Vårt förslag är att WUC lämnas helt. På Virginska lämnas ca 6000 kvm etappvis till 2013. Eventuellt lämnas ytterligare ytor på Virginska beroende på lokalisering och lösningar för Hotell- och turism och Restaurang- och livsmedel, säger Thomas Esbjörnsson (S) ordförande i programnämnd barn och utbildning.

Skolan tömd sista juniDen balansen hittar de genom att lägga ned WUC och flytta programmen till andra skolor. En extra nämnd ska ta det beslutet den 28 februari och skolan ska sedan vara tömd senast den 30 juni

Karolina Wallström (FP, andre vice ordförande i nämnden är inte med på noterna. Hon tycker att det går för fort och vill titta förutsättningslöst på gymnasieskolornas lokaler.

– Jag är besviken på att man inte är intresserad av att göra ett omtag med nya värderingsgrunder för en utredning, där det kan vara ett ge och tagande över blockgränserna för det samlade bästa, säger hon.

"Pinsamt", säger V– När vi ville att frågan skulle lyftas till en högre nivå än gymnasienämnden menade Socialdemokraterna bestämt att det var just i gymnasienämnden beslutet skulle tas. När det nu inte gick som man ville i gymnasienämnden står man plötsligt inte för den åsikten längre och väljer att lyfta frågan till programnämnden. Jag tycker att det är pinsamt, säger Hans Holberg (V).

Mer läsning

Annons