Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Negativ reaktion mot ny parkering

Örebroaren Ulf Eriksson ogillar beslutet att skapa parkeringsfickor på Storgatan, som varit öppen för biltrafik sedan november förra året.

Annons
Centrumbo. Ulf Eriksson gillar inte hur bilar parkeras på Storgatan.BILD: ANDERS ERKMAN

– Jag vill inte alls halshugga någon, men jag tycker att de negativa effekterna är större än de positiva, säger Ulf och tänker på att en positiv effekt skulle vara att parkeringsfickorna på trottoarerna skulle underlätta för handeln i Norrcity.

– En negativ effekt är att de som går på trottoarerna riskerar att bli påkörda. Det blir trångt. Dessutom får handikappade verkligen svårt att ta sig fram. Vad händer om någon boende i husen här blir allvarligt sjuk eller vad händer vid en brand? Ska räddningspersonal då klättra över parkerade bilar, frågar sig Ulf Eriksson.

När Stadsliv träffar Ulf på Storgatan kommer parkeringsvakten Carina Grufman förbi.

– Reglerna säger att man får ha sin bil parkerad i 30 minuter utan att betala. Dessvärre missbrukas det ibland och en del personer omparkerar sina bilar, flyttar runt bilarna till olika platser under hela dagen, förklarar Carina Grufman och hänvisar till Peter Smedberg, trafikplanerare på tekniska förvaltningen, Örebro kommun.

– Storgatan är på försök under ett år öppen för trafik i sydlig riktning mellan klockan 07–20. Endast trafik från Järnvägsgatan till Olaigatan är tillåten, man får alltså inte svänga in på Fredsgatan. Fredsgatan är öppen för trafik samma tider som Storgatan och endast för trafik rakt över Storgatan. Vi har fått många synpunkter på trafiken och parkeringarna utefter Storgatan sedan november.

Det finns möjlighet att lämna synpunkter om trafiken på Storgatan på orebro.se och via kommunens kundtjänst på telefon 019-211000.

– Utvärdering kommer att ske under hösten. Fram till dess gör vi observationer och samlar in synpunkter. Under våren mäter vi trafiken för att jämföra med trafikmängden före öppnandet. Det pågår även ett arbete med en utvecklingsplan för Norrcity. På www.orebro.se/norrcity finns mer information kring det, säger Peter Smedberg.

Mer läsning

Annons