Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Njuta såld - till förmedlaren

Restaurang Njuta är såld – till förmedlaren som hade i uppgift att sälja den.
Och han har stora planer för verksamheten.

Annons
Restaurang Njuta öppnar i dag i ny regi.

När Njuta förlorade sitt alkoholtillstånd i mars i år beslutade ägaren Paulus Celik för att sälja restaurangen. Uppdraget gick till Ted Honkala på Fokus förmedling Mäklerian. Restaurangen lades ut till försäljning på Blocket och Ted Honkala sade att intresset var stort.

- Både från tunga intressenter och nattklubbsägare, sa han till NA till 27 mars.

Men försäljningen gick inte som planerat. Ted Honkala var inte nöjd med de anbud som kom in, och nu har han köpt restaurangen själv i stället.

- Vi tar över driften officiellt på måndag, säger han.

Till en början ska Njuta drivas som lunchrestaurang och café. Men på sikt – när alla tillstånd är i hamn - har Ted Honkala helt andra planer för restaurangen.

- Njuta kommer så småningom att byggas om. Vi kommer att ha ett amerikanskt pub- och restaurangkoncept som inte finns än i Sverige, säger han.

Enligt den nyblivne krögaren kommer i stort sett alla tidigare anställda att jobba kvar i Njutas nya regi.

- Jag ville ha personalen kvar och jag fick ett stort gensvar från dem. Det här är ett ställe jag alltid har trott på, säger han.

Steget från fastighetsförmedlare till krogägare kan verka stort, men Ted Honkala hänvisar till tidigare erfarenhet – från byggbranschen.

- Jag har själv byggt en del pubar och kroginredning tidigare, säger han.

Njuta lades ut till försäljning på Blocket.

Detta har hänt

NA 16 mars: Njuta förlorar sitt serveringstillstånd och polisanmäls för ekonomiska oegentligheter. Enligt Skatteverket finns det stora bokföringsbrister, och det misstänks att Njuta inte redovisar all kontantförsäljning.

NA 27 mars: Restaurang Njuta läggs ut för försäljning på Blocket. Mäklaren Ted Honkala säger att intresset är stort från ”tunga intressenter och nattklubbsägare".

NA 17 april: Njuta överklagar inte beslutet. Ägarna nekar dock till anklagelserna.

NA 2 maj: Mäklaren Ted Honkala tar själv över driften av Njuta.

Mer läsning

Annons