Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Njuta till salu på Blocket

Restaurang Njuta i centrala Örebro är till salu. För ett par veckor sedan miste restaurangen sitt serveringstillstånd och i torsdags la ägaren Paulus Celik ut Njuta till försäljning på Blocket.

Annons

– Jag har inga kommentarer, säger Celik till NA och hänvisar till mäklaren Ted Honkala.

Men det finns en koppling mellan det förlorade serveringstillståndet och försäljningen?– Ja, det stämmer, svarar Celik kort.

Enligt mäklaren Ted Honkala finns det ett stort intresse för restaurangen i Örebros bästa läge.

– Både från tunga intressenter och nattklubbsägare som är etablerade på andra orter i landet och från personer som vill driva en nattöppen pizza eller kebab. Något som saknas i området, säger Honkala.

– Men om det ska bli en nattklubb kräver investerarna en klausul om att affären inte går igenom om de inte får ett serveringstillstånd, tillägger han.

I den utredning som Skatteverket och kommunens tillståndsenhet har gjort när det gäller restaurangen bedömer man att det finns stora bokföringsbrister. Men ägarna tillbakavisar all kritik och har överklagat beslutet.

När tror du att restaurangen är såld?

– Det kan ta några veckor eller så kommer ett bud som säljaren kan acceptera redan på måndag eller tisdag. Ingenting förvånar mig i den här branschen, säger mäklaren Ted Honkala.

Mer läsning

Annons