Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nora blir Attendos första kund

(UPPDATERAD 16.10) Nora kommun blir första kund på Attendos vårdboende vid Rynningeviken.

Annons

I augusti 2013 stod det nya vårdboendet klart. Sedan dess har Attendos boende vid Rynningeviken varit tomt på brukare. Örebro kommun har sedan länge deklarerat att man inte varit intresserad av att ingå något avtal med Attendo.

Speciellt efte r de problem som uppdagades vid demensboendet Elgströmska huset i Mellringe i Örebro där kommunen gick in och tog över avtalet.  

– De byggde huset i spekulationssyfte utan avtal med kommunen. Dessutom har de misskött ett boende och inte följt de avtal vi haft. Det vore inte seriöst att skriva avtal med dem igen, sa Rasmus Persson till NA den 8 maj. 

Men nu har Attendo tecknat ett avtal med Nora kommun, rapporterar Tvärsnytt. Förutom Nora kommun har Attendo tecknat avtal med ytterligare en kommun, enligt företaget. Verksamhetschefen för Attendo Rynningeviken ser avtalen som chans att bygga upp förtroendet med Örebro kommun.

– Vi har inget att dölja och vi är glada att få till några samarbetspartners. Personalen får göra det de brinner för och förhoppningsvis får Örebro kommun en annan syn på oss så småningom, säger Marie Björklund, verksamhetschef vid Attendo Rynningeviken till NA.

Ytterligare två kommuner har visat intresse för att skriva avtal. Men Marie Björklund vill inte kommentera vilka kommunerna är.

Socialnämndens ordförande i Nora, Tom Rymoen (M), ser positivt på Attendos vårdboende vid Rynningeviken.

– Attendo är ett stor företag med många boenden och säkert väldigt olika förutsättningar beroende på personal och fysiskt miljö, säger han till P4 Örebro.

Han ser Attendo som ett billigare alternativ än att ha kvar personer på sjukhusen samtidigt som platser på vårdboenden i Nora är fyllda.

– Det är inte rimligt att betala 4.500 kronor per dygn på sjukhus och skapa vårdköer istället för att hitta ett boende som man hyr in sig på för 16-1700 kronor.

Mer läsning

Annons