Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norafallet: 22-åring frisläppt av hovrätten

Efter att rättegången i Norafallet avslutats i hovrätten beslutade rätten att frisläppa den 22-årige man som i tingsrätten dömdes till fyra års fängelse för människorov.- Min uppfattning är att han antingen blir frikänd eller dömd för olaga frihetsbrövande, säger advokat Ingvar Backman.

Annons
En 22-årig man dömdes till fyra års fängelse för människorov.

Örebro tingsrätt dömde den 16 juli långa fängelsestraff som påföljd till de två huvudåtalade, en 30-åring och en 23-åring. De dömdes till tolv års fängelse för bland annat mordförsök, grov misshandel och människorov mot den 20-årige Norabo som hittades brutalt misshandlad i snön utanför Nora.

En 22-åring dömdes till fyra års fängelse för och den fjärde åtalade mannen, en 21-åring, fick två års fängelse för människorov. Samtliga parter överklagade domen. 

22-åringens advokat Ingvar Backman delade inte tingsrättens bedömning om att 22-åringen skulle som medgärningsman till människorov. Efter sex rättegångsdagar i hovrätten släpptes 22-åringen på fri fot.

- Jag tycker att förhandlingarna i hovrätten har gått bra. Min uppfattning är att han antingen blir frikänd eller att de dömer honom för olaga frihetsberövande. Eller människorov som är mindre allvarligt, i mindre mån som det heter. Domen kommer inte stå fast i alla fall, säger han.

Åklagare Christine Chi yrkade på samma straff för de två huvudåtalade som i tingsrätten, 16 års fängelse. För 22-åringen och för 21-åringen yrkade hon på fem år respektive fyra års fängelse.

Domen meddelas den 10 oktober.

Mer läsning

Annons