Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norrmännen dammsugerSverige på vårdpersonal

– Marknaden är nästan omättlig. Alla som har rätt kvalifikationer får jobb hos oss.

Annons
–  Det skulle vara väldigt spännande att få prova på att jobba i Norge. Det menade undersköterskan Ivan Kolar, här i samtal med Malin Andersson från Manpower Norge, när han besökte rekryteringsträffen i Örebro.

Nu är Norge åter på jakt efter vårdpersonal från länet och orden kommer från Dag Evensen, direktör på Manpower Norge på avdelningen för hälsa. Han besökte på måndagen Örebro tillsammans med Malin Andersson, rekryteringsansvarig på företaget, för att ragga alla typer av sjukvårdspersonal till Norge.

Blir äldre och äldre– Framför allt är det de norska kommunerna över hela landet som behöver folk. Vi blir äldre och äldre så allt fler behöver olika former av vård. Men att behovet är så stort i Norge beror också på att många arbetar deltid inom vården av olika skäl.

En av de intresserade som dök upp på rekryteringsträffen var undersköterskan Ivan Kolar från Örebro. Han har i dag en timanställning i Örebro och är mycket intresserad av att i alla fall under kortare perioder prova på att jobba i Norge.

– Jag har jobbat sedan 1978 inom olika sektorer av vården, bland annat inom psykiatrin, så det skulle vara spännande att få prova på något nytt.

– Det är kul med utmaningar.

Söker vårdpersonal

Det Manpower Norge i första hand söker är vårdpersonal för kortare anställningsperioder, allt från ett par veckor till några månader. Men behovet av vårdpersonal i Norge är så stort att Manpower betalar både resan dit och hyran under tiden tjänsten varar. Och de som nappar på erbjudandet att jobba i Norge kommer att vara anställda av Manpower, inte av respektive kommun eller arbetsplats.

– Ja, för många kan det ju passa bra att kanske jobba några veckor i Norge för att sedan komma tillbaks till oss i Norge längre fram igen.

– Men sedan kan ju kortare jobb leda till fasta jobb på sikt, fyller Dag Evensen i. Man vet ju aldrig vad som händer i en framtid.

Mer läsning

Annons