Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

November 2011: Svamputsikt

Utsiktsbilder uppifrån vattentornet Svampen är knappast ovanliga. Men det är inte alltid de är så bra som den som Marcus Moberg tog en eftermiddag i november. Marcus bild har utsetts till Månadens bild i Läsarnas fotoalbum på na.se.

Annons
Månadens bild, november. Solen sänker sig ner över staden.

Marcus kunde sluta lite tidigare från jobbet den där eftermiddagen, så solen hade inte riktigt gått ner när han tog hissen upp i Svampen. Eftersom han bor på nära vattentornet ligger det nära till hands att åka upp där ibland.

Den här dagen satte han sitt fisheyeobjektiv på kamerahuset.

– Det är kul att experimentera lite, säger Marcus.

Resultatet blev lyckat.

Fotograferar du mycket? – Ja, så mycket jag hinner i alla fall. Vackra bilder, som solnedgångar och moln, är favoritmotiv. Och nu tar jag en hel del extrema närbilder också

Tistel och bokbarnBland alla de bilder som skickades in till Läsarnas fotoalbum under oktober månad har juryn valt ut ytterligare två som får ett hedersomnämnande. Det är Anders Eks närbild på en tistel och Kari Millards bild på ett litet barn som läser en bok.

Inloggad medlemI tävlingen Månadens bild deltar bilder som skickats in till Läsarnas fotoalbum på na.se. Av praktiska skäl väljer vi bara bland de bilder där vi har fullständiga kontaktuppgifter till fotografen. Därför ska du vara inloggad medlem på na.se när du skickar in bilder som ska delta i Månadens bildtävlingen.

En disig morgon, tistel med spindelnät.
Försjunken i böckernas värld.

Mer läsning

Annons