Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är det dags för Rus och Halva

I nästa vecka är det åter dags för Grabbhalvan och Vårruset. De populära motionsloppen lockar tusentals örebroare.

Annons

Många är de motionärer som har siktet inställt på dessa lopp. För vissa är fem kilometer en utmaning. För andra är en halvmil början på en sommarsäsong med motion. Start och mål för båda loppen är Gustavsviksbadet och båda loppen startar klockan 19, tisdag och onsdag. Det första loppet är Grabbhalvan nu på tisdag 19 maj.

– Förra året sprang 1 100 löpare och i år närmar vi oss 1 500. Det är jättekul. Från och med i år är KFUM fri idrott lokala arrangörer. Nytt är också att bansträckningen är densamma som för Vårruset, onsdag 20 maj, säger Helena Nordengren, från KFUM Örebro friidrott.

En fråga som ofta ställs i samband med motionslopp: Finns platser kvar? Ordinarie anmälan till Grabbhalvan är stängd, men möjlighet finns att anmäla sig på plats på tävlingsdagen.

Det andra loppet är Vårruset, onsdag 20 maj. Nästan 7 000 löpare är anmälda. Det är fler än förra året då 6 300 sprang. Anmälan är möjlig till och med 16 maj. Det går även att anmäla sig på plats en timma innan loppet startar.

– Förutom priser i loppen delas det även ut pris för bästa utklädnad på Grabbhalvan. Längs banan bjuds det på underhållning och vi hoppas att tjejer hejar på killar på Grabbhalvan och att grabbar hejar på tjejer på Vårruset, säger Helena Nordengren.

Vilka erfarenheter har du av lopp och löpning, har du några tips att dela med dig av? Skriv i kommentarsfältet!

Om Vårruset

Anmälan kan ske på www.varruset.se till och med 16 maj. Man kan även anmäla sig på plats fram till en timma innan loppet startar.

De som inte hämtat sin nummerlapp på COOP eller fått den hemskickad kan hämta sin nummerlapp vid starten 20 maj .

Friskis Svettis står för uppvärmningen till båda loppen.

Mer läsning

Annons