Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är det premiär för pekdatorn

Det har sedan länge varit känt att Apple skulle släppa en så kallad Ipad. En surfplatta som kan liknas vid en korsning av en dator och en Iphone. Idag var det försäljningspremiär.

Annons
Mikael Norling är kunden med koll på Apple.

Det är svårt att stå stilla utanför den lilla databutiken på Drottninggatan. Kylan nyper i tår och händer, men mest av allt är det kanske otåligheten som får Mikael Norling att trampa runt utanför Digital In. Kyrkklockan har redan dånat sina tio slag, men personalen har ännu inte låst upp dörren. De är fullt upptagna med att slita loss plasten runt visningsexemplaren av den nya och omsurrade produkten från Apple: Ipad.

- Jag är en nörd. Många jag känner har redan köpt Ipads utomlands och sist vi var på konferens med jobbet var jag helt utanför, helt efter, konstaterar Mikael Norling.

Men han behöver inte vara orolig för att bli utan. Än så länge är det bara han i kö utanför butiken.

Varför är det så lite folk, tror du?- De flesta kände nog inte till att den släpptes i dag, Apple har hållit premiärdatumet hemligt. Jag fick reda på de genom NA:s bloggare Gustav Holmström som twittrade om det.

Till sist vrids nyckeln om i butikslåset och framme vid kassan liverapporterar Mikael via sin Iphone på twitter om att han är först i kön. Försäljaren, Anna Törnkvist, hittar honom i butikens register, plockar fram en 32 gigabits Ipad med 3G och de går igenom vilka tillbehör som han kan tänkas vilja köpa.

I andra kassan har Jonas Levin just köpt sin andra Ipad.

- Jag köpte den första i USA för ett halvår sen. Den har jag på jobbet, den här ska jag ha hemma, konstaterar han innan han tar tag om sin lilla kabinväska och rullar ut ur affären.

Varför var det hemlig försäljningspremiär på de här varorna?- Jag vet inte, allt styrs uppifrån. Vi fick dem nyss med order att öppna lådorna tidigast natten till tisdag, förklarar butikschef Sara Liljegren.

Hur har intresset sett ut?- Det har varit stort, från kids till pensionärer. Men vi har ju inte kunnat visa någon i butik tills nu.

Finns det någonting negativt med den här datorn?- Nej... inte vad jag vet. Det får tiden utvisa i så fall, menar Liljegren.

Mikael Norling får till sist sin påse över disken.

- Varsågod, säger försäljaren.

- Tack, nu kan det bara bli bättre, svarar Mikael som ska direkt till jobbet och applicera den nya prylen i sin, nu ännu teknikvänligare, vardag.

Fakta

IPad tillverkas av företaget Apple. Huvudanvändningen är inriktad på internetsurfning, e-post, film, musik, spel och e-böcker.

Mer läsning

Annons