Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu bjuder S in till samtal om Örebros gymnasieskolor

Nästa vecka har Thomas Esbjörnsson (S) bjudit in oppositionen till samtal om gymnasieskolornas lokaler. Kravet från de inbjudna partierna är att det ska vara en förutsättningslös diskussion.

Annons
Thomas Esbjörnsson (S).

Redan före jul skickade Thomas Esbjörnsson, ordförande i programnämnden för barn och utbildning, en inbjudan till samtal angående de kommunala gymnasieskolornas lokaler.

– Det är till alla partierna i programnämnden för barn och utbildning, alltså är inte Sverigedemokraterna med, säger han.

Upplägg på mötetHan har sedan sänt ut ett förtydligande om upplägg och innehåll på mötet.

– Syftet är att undersöka om det är möjligt att komma till en bredare överenskommelse kring gymnasie-lokalerna. Partierna tar med sig sina åsikter och förslag för ett samtal. Det handlar om cirka 28 000 kvadratmeter räknat från 2009 och åtgärder inför höstterminen 2012, niorna ska veta var programmet ligger när de söker, säger Thomas Esbjörnsson.

Är det ett möte utan förutbestämda lösningar?

– Vi ska undersöka om vi kan komma överens om någonting över huvudtaget. Sedan tycker vi att vi har väldigt goda skäl att peka ut just de här lokalerna på Wuc och Virginska. Men om de har ett bättre argument så får vi väl höra det då, säger Thomas Esbjörnsson.

Att det ska vara förutsättningslösa samtal är något som alla partier i oppositionen kräver för att delta.

– Jag svarade självklart ja. Men vi måste diskutera förutsättningslöst, och är det så kan vi gå vidare, säger Staffan Werme (FP).

Alla partier deltarDet verkar som om alla partier kommer att delta.

– Vi kommer väl att gå, så får vi ses vad som sägs. Men vad vi säger är att man ska ta ett omtag och helt förutsättningslöst träffas, utan att ha några agendor. Att lägga allt i en korg och börja om, säger Ia Malmqvist (MP).

– Ja, det ska vi göra. Jag tycker självklart att det ska vara förutsättningslöst, säger Murad Artin (V).

Sätta ned foten

Moderaterna är dock tveksamma.

– Vi vacklar lite, men vi kommer att sätta ned foten på måndag. Det är svårt att diskutera någonting förutsättningslöst. Tiden är jätte-kort nu till gymnasievalet, säger Maria Haglund (M).

Mer läsning

Annons