Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu blommar våren på minst 125 ställen

En grå, brun och trist stad får små friska, gula injektioner. Gator och torg får liv. Örebroare ser ljuset och blir glada till sinnet. Så enkelt är det. Lagom till påsk sätts vårblommorna ut i centrum.

Annons
Den 1 april. Inget skämt alls. Örebro kommuns Jenny Andersson och Gunilla Persson, ser till så att våren kommer till Stortorget.

Jenny Andersson, gruppchef, och Gunilla Persson, parkarbetare, från Örebro kommun, ser på de nyutsatta påskliljorna på Stortorget. Inte bara här utan även på Köpmangatan, vid Karl Johanstatyn och på Järntorget har de gula liljorna satts ut.

Några läsare kanske tycker att det är banalt att uppmärksamma blommor, men lite färgprakt som bryter en lång tids gråmulenhet mår nog alla bra av. Så lite behövs för att intrycket av staden ska bli bra, tänker Stadsliv.

– Folk blir glada när vi kommer med blommorna, säger Gunilla, som hämtat blommorna från Örebro kommuns växthus vid Hagalundsbacken.

Jenny Andersson berättar att kommunen på våren sätter ut blommor i totalt 125 urnor i omgångar.

– De påskliljor som nu sätts ut får stå ett par veckor. Därefter sätter vi ut penséer. Någon gång efter skolavslutningarna sätter vi ut sommarblommorna, säger Jenny Andersson.

Aprilvädret är lurigt. Klarar blommor några minusgrader en natt?

– Jo, några minusgrader ska de klara, svarar Gunilla Persson.

Ska växa. Denna lilla blå blomma är en växande pärlhyacint.
CITY. I ett par veckor kan örebroarna se påskliljor på stan.

Mer läsning

Annons