Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu försvinner musik- studion på Storgatan

Nu stänger Idrissa Sanneh sin butik och studio på Storgatan. 200 ungdomar blir utan lokal där de kan spela in musik och umgås.

Annons
Orkar inte längre. Idrissa Sanneh stänger sin butik och studio, och 200 ungdomar blir utan lokal.

Som NA har berättat tidigare driver Idrissa Sanneh en hiphopbutik på Storgatan. I källaren har en musikstudio där ungdomar får chans att spela in musik. Men den sista januari stänger han butiken och studion.

Varför?– Det har blivit för överbelastat för mig. Det är ett jättestort ansvar att ha hand om alla ungdomar, jag gör det här helt ideellt och jag klarar det inte längre. Ungdomarna frågar mig hela tiden: När får vi en större lokal? Men jag kan inte svara dem och inte ge något besked. Det blir för pinsamt för mig. Nu stänger jag och tänker i stället göra något annat.

Vissa dagar har upp mot 50 ungdomar trängts i den lilla källarstudion. Ungefär 200 är med i musikstudions förening Growing Arts. Vad händer med dem nu?– Ja, det där är kaos nu. De har ingenstans att ta i vägen.

Men du har blivit lovad en annan, större lokal?– Ja, i två år har jag haft kontakt med olika politiker i Örebro som säger att de tycker det är bra det jag gör och att verksamheten är viktig men sen händer inget. I förra veckan fick jag till slut ett klart besked från Behcet Barsom (KD) som sa att de inte kan hjälpa oss och att det är för dyrt med en ny lokal i city. Men han erbjöd inte heller någon annan lokal utanför centrum.

Vad har du själv för planer?– Jag planerar ett starta ett nytt företag och göra något helt annat.

Ingen studio?– Det har jag fortfarande kvar i mitt hjärta men hur eller när det kan bli igen det vet jag inte.

Fullt hus. Så här såg det ut när NA hälsade på i studion i mars 2009.

Mer läsning

Annons