Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu hamnar jobb i Hallsberg

Hallsberg är i ropet just nu. Förra veckan vann järnvägsknuten dragkampen om Postens nya terminal och 350 arbetstillfällen.
Och på söndag är det premiär för Icas nya ompackningscentral i Hallsbergs kombiterminal.

Annons

– Det innebär ytterligare tio nya arbetstillfällen och dygnet-runt-öppet för första gången i terminalens historia, säger Hallsbergsterminalens vd Ulf Gustafsson.

– Vi kommer att ha öppet dygnet runt, året runt. Jag tror att Icabutikerna bara är stängda ett par dagar per år, fortsätter han.

Det är endast några månader sedan som Hallsberg fick det glädjande beskedet från Ica.

– Ja, det har gått fort. Vi har anställt terminalarbetare som varit hos Ica under tre veckor på utbildning och vi har byggt ett kylrum på två tusen kvadrat i våra befintliga lokaler, berättar Ulf Gustafsson.

– Vi kommer att hyra externa lokaler dit vi flyttar annan verksamhet. Tiden var för kort för att hinna bygga nytt, förklarar han.

Från nästa helg kommer Ica att nyttja nya ompackningscentraler, eller spridningspunkter som är de officiella namnen, i Hallsberg, Västerås, Uppsala och Haninge söder om Stockholm. Men Haninge tas inte i bruk förrän efter årsskiftet.

– Vi gör detta för att få så effektiva och miljövänliga transporter som möjligt ut till butikerna i regionen, säger Anna Hedström på Icas presstjänst.

– Till Hallsberg kommer transporterna framför allt från våra stora centrallager i Kungälv och Västerås, tillägger hon.

Ulf Gustafsson räknar med att cirka två tusen ”Ica-burar” per natt ska fördelas om till nya transporter.

– Det handlar om 13–14 lastbilar med ingående och utgående varor. Bilarna kommer in mellan klockan 22 och 03 och går ut igen mellan klockan 03-07.

Varför blev det Hallsberg?

– Vi fick beskedet att det var tack vare järnvägen, men i första skedet kommer alla transporter att gå med bil. Så jag hoppas att det här öppnar möjligheten för ett utökat samarbete med Icas tågtransporter. Vi har länge velat komma in på livsmedel, svarar Ulf Gustafsson

Hur stort är uppdraget?

– Relativt stort, även om det inte kommer i närheten av vår största kund Volvo. Men de började i mindre skala än Ica, säger Ulf Gustafsson och tycker att höstens företagsnyheter är jättepositiva för Hallsberg. Så sent som förra året såg bilden mycket dystrare ut i kommunen.

Mer läsning

Annons