Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu har Brankofått sin nya bil

Branko har fått en ny bil, efter att hans förra brann upp. Slutet gott, allting gott – men allt hänger på mötet med försäkringsbolaget på torsdag.

Annons

Kommer ni ihåg Branko Savic från Ervalla? Det var hans Volvo V70 som började brinna i den täta morgonrusningen i slutet av mars. Branko, som är rullstolsburen, räddades ur bilen av tre framrusande personer.

Han minns det själv som i går. Hur röken trängde in i kupén och hur han letade efter någon avfart längs Östra Bangatan där han kunde kasta sig ur bilen, utan att bli överkörd.

– Jag kunde inte drömma om att tre medmänniskor skulle dyka upp och med fara för sina egna liv lyfta mig ur den brinnande bilen, säger Branko Savic.

I dag har det gått drygt fem månader sedan dramat utanför Södra Stationen i Örebro. Brankos nya Volvo XC 70 har utrustats med en robot från Hedemora som lyfter upp rullstolen i en box på taket. Nu hoppas han att den här affären snart ska vara ur världen. Men först ska han träffa försäkringsbolaget.

– Jag som inte var vållande till branden vill hållas skadeslös. Bilen som började brinna vara bara 2,5 år gammal, säger han.

Vad var det för fel?

– Vi hade en brandutredare på plats som konstaterade att det var ett bränsleläckage, svarar Bo Larsen, presschef Volvo Personbilar.

Branko själv har inga men av branden.

– Jag fick tillbringa några timmar på sjukhuset på grund av röken som jag hade andats in, och blev sjukskriven i tio dagar på grund av psykisk stress.

– Jag kände ingen direkt rädsla för att åka bil igen, men funderade på hur jag skulle ha råd att skaffa en ny bil och robot som kunde ta hand om rullstolen. Det handlar om ett par hundra tusen.

Hur har Volvo ställt upp?– Jag är nöjd. Vi fick en lånebil utan kostnad som min fru kunde använda under tiden som jag körde hennes bil som var handikappanpassad till och från jobbet i Örebro. Volvo har också tagit fram den här, ett år gamla utställningsbilen, till ett subventionerat pris, svarar Branko Savic.

Mer läsning

Annons