Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu kan du få sällskap på vägen hem  

Kommunen tänker införa en trygghetstelefon på fredag- och lördagskvällar samt vid större helger. Ett beslut fattas den 21 oktober av kommunstyrelsen.

Annons

Tanken bakom telefonen är att det ska finnas ett nummer att ringa om man känner sig otrygg på kvällen, så får man sällskap via telefonen på väg hem. Numret ska gå att ringa från klockan 23.00 till 03.00.

– Om kvinnor och män tycker att det obehagligt kan det vara bra att det finns en telefon som ett alternativ att ringa till och få sällskap med en person i telefon. Det bidrar till en tryggare stad, säger Lena Baastad (S), kommunstyrelsens ordförande.

Beslutet som fattas av kommunstyrelsen innebär att kommunen bidrar med 100 000 kronor totalt till trygghetsskapande åtgärder tillsammans med det civila samhället. En del av dessa pengar går till till trygghetstelefoner. Den ska vara kopplad till kommunens telefonnummer, men vara bemannad av människor från det civila samhället.

– Vi har haft kontakt med två organisationer, det är Missing people och Nattvandrarna. Kommunen hjälper till att bekosta utbildning, marknadsföra det här och utveckla tekniken, säger Lena Baastad.

Arbete väntas komma i gång efter årsskiftet.

Mer läsning

Annons