Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu svarar Kent Persson på vad du vill

Socialdemokratiska ungdomsförbundet SSU driver med örebroaren Kent Persson (M). På den nya sajten Fråga Kent.se kan vem som helst ställa frågor till Kent Persson och få floskler till svar. ”Totalt oseriöst”, säger Perssons pressekreterare.

Annons

Sajten frågakent.se lanserades av SSU under tisdagen. På hemsidan kan den som vill ställa frågor till Moderaternas partisekreterare Kent Persson och få slumpade floskler till svar.

När Nerikes Allehanda frågar ombudsmannen för SSU i Örebro län om sajten, så vet han först inte att det är SSU som står bakom den.

Vad tycker du om den här sidan frågakent.se?– (Skratt). Den är ganska spännande, lite komiskt. Men jag misstänker inte att det är någon i SSU som sysslar med något sådant. Det hade förvånat mig om det var vi. Nej, så långt tror jag inte SSU går. Det tror jag verkligen inte, säger Kenan Harbas.

En stund senare har Kenan själv kollat runt på sidan och vet att det är SSU som har gjort den.

– Sajten är ett lite roligt inslag i en annars tråkig debatt och den belyser de tabbar som Kent Persson ändå har gjort. Men jag vet inte om jag tycker att det är ett jättejättebra verktyg att använda. Jag personligen hade valt andra verktyg. Jag tycker att man ska köra ett ganska schyst och ärligt spel, säger Kenan Harbas.

Och tycker du att sajten är ”ett ganska schyst och ärligt spel”?– Det kan man ju diskutera ifall sidan är eller inte.

Hemsidan har tagits fram centralt av SSU. SSU-ledaren Gabriel Wikström förklarar för Expressen vad tanken med sajten är:

– Det är ett sätt att genom satiren visa på det orimliga i att Moderaterna hela tiden hänvisar till sina egna arbetsgrupper och hela tiden svarar med floskler när man påpekar vilka problem de har, att de inte har lyckats lösa massarbetslösheten till exempel, säger Gabriel Wikström.

Men Moderaterna själva är inte lika roade av hemsideinitiativet. Kent Perssons pressekreterare Anna Lööf är kritisk:

– Jag tycker att det är totalt oseriöst, det här är ju lyteskomik och personangrepp, säger hon till NA.

Frågakent.se genererar slumpmässiga svar på de frågor som hemsidebesökaren skriver. När NA ställer en fråga via sajten blir svaret vagt:

NA: Känns det konstigt att bli attackerad av SSU via den här sidan?

Frågakent.se: ”Spännande fråga. Vi håller på att ta fram lite ny politik i någon av våra många arbetsgrupper – vi har arbetsgrupper för allt. Din fråga kommer säkert avhandlas där. Du kommer få svar på din fråga om lite drygt två år. Välkommen åter då.”

NA söker den riktiga Kent Persson för en kommentar.

Mer läsning

Annons