Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu utökas Tegelbrukets öppettider

Kommunen ska lägga 2,5 miljoner kronor extra på Tegelbruket. Dels ökas öppettiderna på kvällar, dels ska man arbeta mot hedersvåld och förtryck.

Annons

På tisdagen väntas kommunstyrelsen besluta om att utöka anslaget till Tegelbruket med 2,5 miljoner kronor, och teckna ett tillägsavtal på två år.

Tegelbruket ska vara öppet till midnatt fredagar och lördagar och till klockan åtta på söndagskvällar. Det innebär även ökade möjligheter för fria tider för den så kallade spontanverksamheten.

– Det här är en viktig trygghetssatsning för Örebro. Fritidsgårdarna och aktivitetshusen ska vara öppna när ungdomarna kan besöka dem. Därför gör vi den här satsningen på kvälls- och helgöppet, säger Lena Baastad (S) kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Det ges även ett uppdrag att arbeta förebyggande mot hedersrelaterat våld och förtryck.

– Det är viktigt att det nu blir fler tider för de spontana idrotterna. Dessa möjliggör för så många som möjligt att testa olika aktiviteter och de skapar intressen. Sen är det väldigt viktigt att Tegelbruket får möjlighet att arbeta mer förebyggande kring hedersrelaterat våld och förtryck, säger Rasmus Persson (C), kommunalråd.

Det är kommunfullmäktige som slutligen ska fatta beslut om satsningen på Tegelbruket

Mer läsning

Annons