Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny anlagd skolbrand

(UPPDATERAD 13.33) En kraftig brand startade i Öknaskolan i Vivalla under sena torsdagskvällen. Det står redan klart att branden i gymnastiksalen i Öknaskolan i Örebro i natt var anlagd.

Annons

Det fanns mycket stor spridningsrisk under fredagsnattens anlagda brand i idrottshallen vid Öknaskolan i Örebro. Det visar den undersökning polisens kriminaltekniker nu är klara med. Ingen misstänkt finns hittills.

-Det kunde ha blivit samma storbrand som vid Vivallaskolan för några veckor sedan. Det är helt uppenbart att också den här branden är anlagd. Den utreds som mordbrand, säger Lars Törnqvist som ansvarar för Örebropolisens utredning .

Brandskador finns i omklädningsrum och i gymnastiksalen.

-Dessutom har röken fått spridning i hela byggnaden, säger driftschef Benny Fägerstad på Örebro kommun.

Den kriminaltekniska undersökningen kunde slutföras snabbt och ska bland annat ge besked om exakt var i byggnaden branden börjat. I och med att kriminalteknikerna är klara med sitt arbete börjar Örebro kommun, som äger fastigheten, röjningsarbetet.

-Vi hoppas att gymnastikhallen och omklädningsrummen kan användas om ett par veckor. Vi inriktar oss nu på röjning av brandrester och sanering, säger Benny Fägerstad.

Det är oklart hur stora kostnaderna blir.

-Men självrisken på vår försäkringen är hög. Inom några veckor har två anlagda bränder drabbat skolor i samma område och det känns bedrövligt. Det här är ju något som i första hand drabbar elever och personal.

Flera vittnen har redan hörts av polisen.

-Det är personer som på olika sätt kunnat lämna iakttagelser, men vi behöver fler tips säger Lars Törnqvist.

Tips kan lämnas på polisens nationella nummer 114 14 eller via polisens hemsida på internet.

Mer läsning

Annons