Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny avdelning på USÖ invigs

Kärl-thoraxkliniken är namnet på en ny avdelning på USÖ som invigs på måndag. Den nya kliniken är resultatet av en sammanslagning av den kärlkirurgiska sektionen och thoraxkliniken.

Annons

Det finns flera vinster med sammanslagningen, enligt sjukhusledningen. Mer vård kan säljas plus att det skapas bättre förutsättningar för forskning och utveckling. En starkare bas för utveckling av metodiken hoppas man också på.

Förstärker”Vi förstärker nu möjligheterna att utveckla den högspecialiserade vården inom en av våra viktigaste strategiska verksamheter – hjärta och kärl”, skriver sjukhusdirektören Jan Olsson i ett pressmeddelande.

Till kärlkirurgin hör alla kärl utom hjärtats och hjärnans kärl. Åderförkalkning och pulsåderbråck är exempel på två sjukdomar som hanteras inom det området.

Även den kardiologiska kliniken – där man utreder, behandlar och rehabiliterar patienter med hjärtsjukdomar – berörs. Tillsammans med den nya kliniken kommer kardiologin att ingå i området hjärta-kärl som ska bildas senare i höst.

Mer läsning

Annons