Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny busstabell - men politikerna vill ha mer

En ny tidtabell har presenterats – men varken S eller Koalitionen är nöjda med stadsbussarna i Örebro. Koalitionen vill ha senare turer på kvällarna, och S vill helt enkelt återinföra den gamla samtrafiken.

Annons

Både S och koalitionen ser stora utvecklingsmöjligheter kring kollektivtrafiken i Örebro. Socialdemokraterna menar att förtroendet för busstrafiken i Örebro behöver återvinnas och vill se över linjenätet. Man har gått ut med åtta förslagspunkter på bland annat kortare restider, återinförande av samtrafiken och expressbussar.

- Örebroare ska kunna ta sig till och från jobb och skola utan störningar. Det ska gå snabbare att åka buss, det ska vara enkelt att betala och du ska kunna lita på att bussen är i tid, säger Lena Baastad (S).

Moderaterna har däremot ingen specifik strävan att återinföra samtrafiken. De vill hellre öka trygghetstänkandet på ett bredare plan. Man har sammanställt sex stycken punkter där det kollektiva resandet är en punkt. Man vill bland annat ha senare turer och tryggare stämning på och kring örebrobussarna.

- Det ska alltid finnas bussar, det ska vara tryggt på hållplatserna och det ska vara tätare mellan hållplatserna. Även på dagen ska man känna sig säker i bussen, säger Maria Haglund (M).

Hur ska det gå till?

- Mycket av det här är att börja från början. Lära barnen hur vi ska behandla varandra och diskutera utifrån det. Alla vuxna kan bidrag, precis som föreningsliv och skolan.

Centerpartiet går dock mot Moderaterna när det gäller samtrafiken.

- Vi länge kämpat för att samtrafiken ska återinföras, säger Rasmus Persson (C). Dessutom har vi även tidigare lagt fram förslag om att man på de turtätaste linjerna slopar tabellen och inför intervalltrafik.

Mer läsning

Annons