Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny butik med brädspelsfikhar öppnat på Storgatan

En ny butik har öppnat på Storgatan. Batalj heter den. Det är tvillingbröderna Erik och Gunnar Haneskog som flyttat sin verksamhet från Engelbrektsgatan till Norrcity.

Annons
Satsar på Norr. Erik Haneskog har tillsammans med brorsan öppnat en butik med mixen paintball, lajv, softair och brädspel – och ett fik.

– Vi har paintballutrustning, airsoftvapen, lajvsaker och olika brädspel, berättar Erik och visar källaren där man också kommer att ha ett brädspelskafé – Bunkern kallad.

Brädspelskaféet Bunkern, det låter spännande?– Ja, det ska bli ett ställe dit alla är välkomna, unga som gamla. Här kan man fika och titta på när andra spelar olika brädspel som exempelvis Warhammer eller Magic, eller spela själv. Här ska man också kunna sitta och måla sin figurer. Det ska bli en mötesplats som är öppen alla dagar i veckan.

Varför flyttade ni från Öster?– Vi växte ur lokalerna och måste ha större. Här kan vi, förutom ett kafé, också ha ett stort lager.

Erik och Gunnar Haneskog har i botten ett paintballföretag där de arrangerar olika evenemang för grupper och företag.

– Det kommer vi också att fortsätta med och här i butiken kan man boka sina events, förklarar Erik och visar ännu en detalj i butiken.

– Här har vi en vägg där man kan testa att skjuta. Det är ganska unikt, det finns nog inte någon annan butik som har det.

Mer läsning

Annons