Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny grupp vill engagera fler

Det finns ett nytt community i stan – Örebro e-sport startades i slutet på februari och riktar sig till alla e-sportintresserade.

Annons

NA ringde upp en av grundarna, Anneli Rissanen, för att få veta lite mer.

Vad är Örebro e-sport?

– Vi är en grupp vänner som startade det här och vårt mål är att få till en e-sportscommunity där vi kan träffas och titta på e-sport, spela tillsammans, prata e-sport och anordna events.

E-sport, är det verkligen en sport?

– Även om man inte rör på sig så är det en sport som vilken annan som helst. Det är just det här att titta på sport tillsammans, egentligen spelar det ingen roll om det är en person som springer efter en boll eller spelar på en dator, för mig är det sport.

Vad har ni för mål framöver?

–  Jag har personligen en stor vision, det är att engagera unga och vuxna inom e-sport, att kunna göra något tillsammans. Jag vill inte personligen säga att vi ska göra det här, utan jag vill att man ska komma till oss och säga: Det här vill vi göra. Visionen är att engagera alla människor som intresserade av e-spel.

Hur länge har du hållit på med e-sport?

–  Jag har inte hållit på med e-sport, men jag har spelat mycket dator- och tv-spel sedan jag var 5–6 år. Jag tycker att det är jättekul att titta på andra som utövar e-sport.

Grundare. Anneli Rissanen är en av personerna bakom Örebro e-sport.

Mer läsning

Annons