Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny guide ska förenkla sopsortering

Det ska vara lätt som en plätt att sortera soporna rätt. Med nya återvinningsguiden får du som medborgare snabbt och enkelt svar på frågor.
– Ingen dum idé, säger örebroare som NA talat med.

Annons
I Adolfsberg. Återvinningsguiden kan vara till hjälp, anser Bo Edén.BILD: ANDERS ERKMAN

Detta står att läsa på Örebro kommuns hemsida:

Gör så här: 1.) Gå in på: www.orebro.se/atervinningsguiden 2.) skriv sedan in din sopa/sökord. 3.) Klicka därefter på ”sök”.

Skor blir värme

NA sökte på ordet ”skor” och fick veta att skorna ska sorteras som ”restavfall” och lämnas i restavfallskärlet. Vi fick också veta att skorna ska förbrännas och att restavfallet blir till ”värme och energi”.

Saknar du sökord eller svar på hur du ska sortera en viss typ av avfall så ombeds du ta kontakt med Örebro kommun.

"En bra service"Vid återvinningsstationen i Adolfsberg kom flera örebroare under tisdagslunchen. En av dem var Bo Edén.

– Jag tycker inte att det är svårt att sortera det jag ska slänga, men återvinningsguiden är inte alls dum för dem som är osäkra. Det är en bra service för dem med god vilja. Tyvärr är det ju inte alla som bryr sig om att sortera alls. Det är beklagligt. De som bara slänger ifrån sig soporna är bekväma, lata, förklarade Bo Edén som önskar belysning kvällstid vid kommunens återvinningsstationer.

Guiden välkomnasTill återvinningsstationen i Adolfsberg kom även Lisbeth Frohm.

– Guiden kan säkert vara till hjälp för dem som är lite osäkra. Jag är mycket positiv till sopsortering och kan den förenklas är det bara bra, sa Lisbeth Frohm.

På hemsidan kan du också läsa om de bemannade återvinningscentralerna Atleverket, Mellringe, Hovsta, Glanshammar och Odensbacken.

Mer läsning

Annons