Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny kurs: Lär dig överleva zombiekatastrof i Örebro

”Att överleva en zombiekatastrof.”
Det är namnet på ABF:s senaste kurs i Örebro.
– Det handlar om katastrofkunskap med inriktning på zombies, säger Emelie Bergermark på ABF.

Annons
Scen från populära tv-serien Walking dead.

I går hölls det första kurstillfället av ”Att överleva en zombiekatastrof” i Örebro. Och kursen tycks vara populär. Inte en enda plats är ledig.

– Vi skrev på nätet att vi skulle köra igång och innan vi hunnit trycka det i kursprogrammet var det fulltecknat och just nu står folk på kö, berättar Emelie Bergermark som jobbar som verksamhetsansvarig på ABF i Örebro.

Ok, men berätta om kursen?

– Alltså, namnet ska ses lite med glimten i ögat. Kursen går ut på hur man överlever en katastrof. Så det handlar bland annat om överlevnadskunskap och gruppdynamik, hur vi beter oss i extrema situationer. Inriktningen mot zombies handlar mer om att förhålla sig till ett fiktivt scenario.

– I diskussionerna som uppstår blir det mycket referenser till klassiska zombiefilmer och litteratur. Det är många zombiefanatiker i gruppen, om man säger så.  

Kursen kommer bland annat ha föreläsare från Civilförsvarsförbundet och andra överlevnadsexperter. Utgångspunkten är boken ”The zombie survival guide” av Max Brooks.

– Vi funderar redan på hur vi ska gå vidare och utveckla det här. Kanske kurser i självhushåll och tillverkning av traditionella hantverk, säger Emelie Bergermark.

Vårens cirkel kommer att vara vid fem tillfällen. En ny studiecirkel i ”Att överleva en zombiekatastrof” är redan planerad till hösten.

Mer läsning

Annons