Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny rapport: Örebro har enda underkända badet

Nu har EU kommit med en färsk rapport om kvalitén på badvattnet i unionen. Alnängsbadet är det enda inlandsbadet i Sverige som underkänns i rapporten.

Annons

Det är inte första gången som Alnängsbadet får underkänt på vattenkvalitén. Redan förra året hamnade badet långt under gränsvärdena. På kommunens är man dock inte oroad för Alnängsbadet.

– Jag avråder ingen från att bada där. Vattenkvalitén är utmärkt i prover som gjort. Det är olyckligt att det blir dubbla budskap. Men statusen som badet får av EU beror på att det rätta resultatet inte kommer att visas förrän efter fyra år, säger Maja Sellin, Miljö och hälsoskyddsinspektör.

Gjordes om

Under 2011 gjordes det anlagda badet om efter rapporter om smutsigt och bakteriefullt vatten. Nya pumpar införskaffades av kommunen och vattnet byttes ut.

– Det blev en helt ny badplats. Men ändringarna har inte slagit igenom i EU:s rapport än. Rapporten stämmer inte med verkligheten i det här fallet, säger Maja Sellin.

När ett badvatten får underkänt av EU måste en skylt sättas upp som berättar att det är dålig kvalité på vattnet. Om ett bad får underkänt fem år i rad måste kommunen avråda från badet för gott.

– De prover som gjorts visar att vattnet är av utmärkt kvalité. Vi kommer inte behöva sätta upp någon skylt, säger Maja Sellin.

Mer läsning

Annons