Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya elbilstationer planeras i Örebro

Örebro får en eller två kommunala laddningsstationer för elbilar i år. Det trots att Folkpartiet ville ha 800 stycken.

Annons

Redan i år är målet att en eller två laddningsstationer för elbilar ska sättas upp i Örebro. Det har stadsbyggnadsenheten beslutat.

Genom beslutet anses Folkpartiets motion ha tillgodosetts. I slutet av förra året föreslog partiet att 800 nya stationer skulle installeras i Örebro fram till 2018. De fyra första åren skulle två miljoner kronor om året behövas för att finansiera stationerna. Det femte året skulle en miljon behövas per år för uppsättning av laddningsstolpar.

Stadsbyggnadsenheten skriver i ett svar på motionen att det troligen införs ett statligt stöd för utveckling av laddningsstationer. Det väntas ske i år eller nästa år.

Just nu finns 10 035 laddningsbara fordon i Sverige, efter en ökning på 668 fordon i april. Det visar siffror från statistikdatabasen ELIS. Vd:n för elkraftbranschens intresseorganisation Power Circle har tidigare kommenterat ökningen.

– Vi upplever ett tydligt ökat intresse från flera håll, Allt fler företag börjar erbjuda laddbara fordon som tjänste- eller personalbilar och även intresset från privatpersoner ökar, säger vd:n Olle Johansson i ett pressmeddelandet från organisationen.

Här kan du se en karta över hur många laddningsbara fordon som finns registrerade på olika postorter i Sverige.

Äger du en elbil? Vad skulle krävas för att du skulle köpa en? Kommentera artikeln.

Mer läsning

Annons