Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya grupper kan rädda Mellringegolf

En kärntrupp av golfentusiaster i Mellringe söker en lösning med helt nytt upplägg för den konkursade klubben. Man vill bygga verksamheten kring icketraditionella golfspelare, ungdomar och handikappade, för att klara en nystart.

Annons

Golfsäsongen närmar sig med stormsteg men ännu finns ingen lösning för Mellringe golfklubb, vars driftsbolag försattes i konkurs förra året. Många medlemmar har sökt sig till nya klubbar inför säsongen, men något 100-tal personer har ännu inte valt klubb.

Inom den gruppen finns en kärntrupp som nu kämpar för att få liv i golfbanan igen.

Samarbete sprackBanan ägs av kommunen via Örebroporten, som gjort vissa ansträngningar att hitta en lösning. En tanke var att de övriga golfklubbarna i Örebro skulle gå ihop i ett samarbete och medverka till att finansiera driften av banan, som en träningsbana öppen för alla.

Den idén har fallit sedan Örebroporten ansåg att en alltför stor del av kostnaderna skulle hamna på bolaget.

Örebroporten har investerat cirka 10 miljoner kronor i golfbanan varav drygt hälften avskrivits. Marken är värd mer är restvärdet, säger Örebroportens vd Per Cardesjö, som nu är ganska pessimistisk till en omstart av golfen.

– Vi kanske får göra fotbollsplaner där, säger han. Behovet finns. Men nu ligger inte bollen hos oss längre. Finns det idéer kommer vi att lyssna, men tiden börjar rinna ut.

Låga trösklarIdéer finns, berättar en av eldsjälarna, Peter Sahlin, klubbens förre ordförande.

– Mellringe har inte fungerat som andra golfklubbar med reverslån och spelrätter, säger han. Vi har haft låga trösklar för in- och utträde och det vill vi bygga vidare på.

Den tanke kärntruppen jobbar med innebär att Mellringebanan ska profilera sig som länets ungdomsbana. Man tittar också på möjligheten att nå funktionshindrade som en ny viktig målgrupp.

Därmed skulle finansieringen kunna breddas och bli mindre beroende av traditionellt medlemskap.

Banans framtid kommer troligen att avgöras kommande helg, menar Peter Sahlin. Då träffas kärntruppen för vad som sannolikt blir ett avgörande möte.

Mer läsning

Annons