Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya områden lockar flera företag

En gammal grusgrop håller på att förvandlas till ett område för handel och kontor. Intresset från företag att etablera sig där är stort.

Annons

Strax söder om Adolfsberg ligger den södra grusgropen, som strax är färdigbyggd med vägar, vatten och avlopp. Det är redan två företag som har tecknat reservationsavtal och ett tredje är på gång. Dessutom pågår det förstudier kring fem tomter.

– Byggandet av infrastruktur pågår. Jag tror att tidplanen är att det ska vara färdigt till sommaren. Detaljplanen tillåter kontor och handel med skrymmande varor, men inte livsmedel, säger Erik Skagerlund exploateringsingenjör på kommunens mark- och exploateringsavdelning.

Det andra nya verksamhetsområdet i Örebro ligger vid Gamla Vägen, intill Gustavsviksbron. Det pågår redan flera förstudier av företag som är intresserade att etablera sig.

– Det är ett relativt begränsat område men som har väckt stort intresse, säger Erik Skagerlund.

Generellt är intresset från företag att etablera sig i Örebro ganska stort. Men det finns ingen kö av företag som står och väntar på mark, menar etableringschef Mats Helgesson.

– Jag tycker att det är en bra ”orderingång”, om man får kalla det så. Vi får förfrågningar av etableringslägen av både små och större verksamheter. Vi har mark i alla möjliga lägen, säger han.

Mer läsning

Annons