Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya scener vägg i vägg

Två restauranger med varsin scen vägg i vägg.
Grannfejd? Nej, det ska gå bra, säger krogägarna.

Annons
Både Pither’s och East West ska ha livescener.

Sådan blir verkligheten för East West och Pitcher’s på Engelbrektsgatan.

– Vi bygger båda scener i våra lokaler förklarar Ki Sandholm som driver East West ihop med Frans Jonsson och Frida Brynhildsen.

Som en del av den utökade loungeverksamheten ska sushirestaurangen boka jazz, pop rockband. Flera gäster har önskat möjligheten att först kunna äta middag och sedan kunna fortsätta kvällen med drinkar och skön livemusik.

– Det är heller inte omöjligt att det blir andra event i framtiden, varför inte stand up? Tanken är att vi skall vara en lounge med trevliga liveevent cirka två till fyra gånger per månad. Detta är något vi planerat länge, säger Ki Sandholm.

Det blir väl konkurrens med grannkrogen?– Konkurrens, om du menar mellan oss Pitcher’s? Nej, vi har sedan tidigare bra kontakt med Pitcher’s och har skilda målgrupper. Pitcher’s är ju en mycket trevlig sportpub. Vi kommer ju som sagt bli mer utav av en lounge.

På East West är det premiär 15 oktober. Då spelar Örebrobandet Norbert med vänner.

Daniel Welin, driftchef på Pitcher’s, tror att de satsningar som både Pitcher´s och East West genomför gagnar båda.

– Sund konkurrens är bra och samtalsklimatet mellan oss är mycket bra! Vi tror mer att vi kommer komplettera varandra och stärka stråket som en bra restauranggata. Bishop Arms, East West Sushi, Pitcher´s Pub och Restaurang, Mingla och Villa Strömpis ligger alla ett stenkast ifrån varandra och är alla relativt starka varumärken i Örebro, säger Daniel Welin.

Han antar att hela stråket gynnas av en utveckling där alla krögare vill höja nivån för besökare och gäster.

– I ett utbyggt Pitcher´s arbetas en nöjeskalender fram tillsammans med Villa Strömpis. Samarbetet och organisationen mellan dessa verksamheter kommer gå i varandra och vi tror att detta kommer stärka båda verksamheterna.

Mer läsning

Annons