Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya spår efter skottlossningen

Fem personer greps i samband med onsdagens skottlossning i Varberga. Men ingen av dem tros vara den som sköt.
– Vi har fått en viss bild över vad som hänt, säger Lars-Olof Lundh vid Örebropolisen.

Annons

Vad som ligger bakom mordförsöket är fortfarande okänt. Men enligt uppgifter till NA handlar det om en spelskuld i mångmiljonklassen. Polisen bekräftar inte det motivet men uppger att utredningen gått framåt.

– Efter den initiala polisinsatsen har vi fått viss bild över vad som hänt, bland annat tack vare vittnesuppgifter. Fem personer som först misstänktes vara inblandade greps på platsen igår. Samtliga släpptes efter förhör och misstanken mot dem får anses som mycket svag, säger Lars-Olof Lundh, chef för avdelningen grova brott hos Örebropolisen.

Polisen ägnade onsdagskvällen och natten åt att undersöka området kring brottsplatsen. En del spår har säkrats efter gärningsmannen, bland annat tomhylsor från ett skjutvapen, och lämnats för vidare analys. Under torsdagen genomförde polisen ytterligare dörrknackning och en patrull med målad polisbil befann sig även i området för att ta emot eventuella tips.

Enligt polisen ska mordförsöket utförts av en ensam gärningsman. Vittnen beskriver honom som en yngre person, cirka 180 centimeter lång och smalt byggd. Vid skjutningen ska han varit helt svartklädd med svart keps och maskerad.

– Det finns också uppgifter som säger att han kom och lämnade platsen på cykel. Men liksom signalementet är det inget man ska ta som helt säkert, understryker Lundh.

Den 37-årige man som sköts vårdades under torsdagen på USÖ. Eftersom han varit nedsövd hade inte polisen kunnat höra honom på torsdagsförmiddagen. Mannen är inte känd av polisen sedan tidigare.

Mer läsning

Annons