Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya uppgifter leddetill stor avspärrning

Polisen har spärrat av ett nytt område i sökandet efter den försvunna Norakvinnan. NA har obekräftade uppgifter om att en kropp i går kväll hittades i skogsområdet norr om Klockhammar mellan Örebro och Nora.

Annons

Uppgifterna om att det skulle finnas en kropp funnen inom det avspärrade området kan polisens informationschef inte bekräfta.

-Det är ingenting jag kan kommentera, svarar polisens informationschef Torbjörn Carlson.

Polisen åkte sent på eftermiddagen till platsen och hundar har sökt i området.

Tekniker har också funnits på plats.

-Vi åkte till platsen efter vissa uppgifter vi fått från en privatperson. Vi spärrade av ett större område och den avspärrningen består och utökas.

Platsen kommer att vara avspärrad under hela natten och bevakas av polisen.

Under tisdagsmorgonen fortsätter polisens arbete .

Torbjörn Carlson säger att han inte kommenterar något angående det arbete som hittills är gjort.

-Vad vi har gjort och vad vi kommer att göra i morgon är inget jag kan kommentera för närvarande. Under tisdagen tar vi ställning till vilka uppgifter vi kan gå ut med.

Under tisdagen ska kammaråklagare Helena Eckeroth Flodin ta ställning till om hon ska begära fortsatt häktning av den 51-åring som sitter häktad misstänkt för människorov eller om han ska släppas fri.

Torbjörn Carlson säger att han inte alls kan kommentera läget i utredningen och misstankarna mot mannen.

-Jag kan bara säga att vi har mera än 600 sidor utredningsmaterial i fallet.

51-åringen, som är anställd vi Örebro Universitet. häktades förra tisdagen på den lägre misstankegraden, skäligen misstänkt, som innebar att häktningstiden begränsades till en vecka. Därför är det nu dags för åklagaren att på nytt ta ställning till hans del i utredningen.

Den försvunna kvinnan är också anställd vid universitetet. De båda känner varandra sedan länge och har senaste åren varit kollegor.

Mer läsning

Annons