Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya uppgifter: Vittne ska ha sett Martin i går

Ett vittne säger sig ha sett försvunne Martin Norrlund, 19, i går.
- Vi håller förhör med vittnet under dagen för att kontrollera uppgiften, säger Åsa Berggren, utredningschef på Örebropolisen.

Annons

Var vittnet, som ringde in uppgiften till polisen, ska ha sett honom har Åsa Berggren inga uppgifter om. Polisområde Örebro tog på måndagsmorgonen över ärendet och sätter sig för närvarande in i det material man hittills samlat på sig.

- Vi kommer under förmiddagen att ta beslut om hur vi går vidare. En handfull poliser arbetar med detta – framför allt med inre spaning. Det handlar om att bearbeta information, bland annat på nätet, och att tala med människor som kan veta något.

Vad har människor i hans närhet, släktingar och vänner, sagt?

- Det vet jag inte, jag håller på att läsa in mig i fallet.

Kommer det att vara aktuellt med dykning i Svartån?

- Nej, inte i dag i alla fall. Vi koncentrerar oss på att skapa oss en bild av försvinnandet, säger Åsa Berggren.

Det var natten mot i lördags som Martin Norrlund försvann. Han hade varit på krogen Harrys tillsammans med en kompis, men lämnade stället någon gång mellan 01 och 02. Sedan dess vet ingen var han tagit vägen. En nära anhörig anmälde honom försvunnen klockan 20.45 på lördagskvällen. Sedan dess har, förutom polisen, organisationen Missing people sökt efter honom. Vid försvinnandet var han klädd i röd t-shirt och slitna jeans. Martin är 180-185 centimeter lång, normalbyggd och har snaggat hår.

NA, 29/9: En röd keps är enda spåret

Mer läsning

Annons