Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt företag har rivstartat

Det blev något av en rivstart för Håkan Nicanders och Joakim Holtbäcks nystartade byggkonsultföretag Loxia. I november startade de företaget och dagarna innan jul skrev de ett avtal med Trafikverket som är värt minst 19 miljoner.

Annons

– Ja, det började bra säger en mycket nöjd Joakim Holtbäck, företagets vd.

– Men vi startade ju inte från noll om jag ska vara ärlig, vi har arbetat många år i branschen så vi hade ju redan många kontakter.

Loxias avtal innebär att företaget tar hand om all byggplatsuppföljning i järnvägsprojektet Stenkumla-Dunsjö som är en deletapp i Trafikverkets utbyggnad av sträckan Hallsberg-Degerön.

Uppdraget innebär också att Loxia ska ha huvudansvaret för nio olika teknikområden och sträcker sig till 2019 med möjlighet till en förlängning på ytterligare ett år.

– Det är mycket glädjande och mycket tillfredställande att vi redan så här i början får en så pass bra bas att utgå ifrån. Det bådar gott inför framtiden, fortsätter Joakim Holtbäck.

Rent konkret betyder avtalet att företaget nu håller på att anställa fem till sex personer.

– Innan året är slut hoppas vi att vi har kunnat anställa upp mot tio personer.

– Vår målsättning är just att satsa på anställningar i företaget. Ett undantag där vi kan behöva hyra in någon enskild konsult kan vara inom ett specialistområde. Men annars är det anställningar som gäller.

Läs också:

Skanska bygger etapp två av dubbelspåren

Mer läsning

Annons