Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt kristet parti vill kriminalisera abort

Ett nytt ultrakonservativt kristet parti håller på att bildas som en reaktion på Kristdemokraternas hållning i abortfrågan. Det nya partiet, Kristna Värdepartiet, vill att abort ska vara olagligt men har inte kommit överens om vilka straffsanktioner som ska tillämpas.

Annons

En av initiativtagarna till det nya partiet är Mats Selander, som under åren 1991-97 var ideellt arbetande studentpastor vid dåvarande Örebro Högskola. Han är numera lärare vid bibelskolan Credo och vid Andreasgymnasiet, Stockholms enda kristna gymnasium.

– Kristdemokraterna har svikit den kristna etiken på grundläggande punkter och jag kallar dem för Judasdemokrater, säger Mats Selander. Vi har fått spottloska efter spottloska i ansiktet av KD för vår inställning i abortfrågan och vill nu bilda ett parti för att skapa opinion.

Om ert parti skulle bidra till att KD hamnar under 4-procentspärren - är det värt priset?

– Absolut. Vi har hoppats att KD åtminstone ska ta några små steg i rätt riktning i abortfrågan, men i stället gör man tvärtom när man öppnar för att prövningskravet för utländska kvinnor ska slopas. Vi riskerar få en abortturism.

Abort ska enligt Selander tillåtas endast när moderns liv är i fara, när två liv står mot varandra.

Mer läsning

Annons