Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt parti vill inte ha frilevande varg

Landsbygdspartiet vill få bort vargen och sänka drivmedelspriset.

Annons

Landsbygdspartiet oberoende (LPo) har bildat en lokalförening i Örebro. Frågor som rovdjur, drivmedelspris och kommunikationer ligger högt på agendan.

Partiet, som ska verka för landsbygden, hade sitt första styrelsemöte för Örebroavdelningen på lördagen. Då valdes bland annat en styrelse där Sebastian Wilhelmsson är ordförande.

-Jag bor själv på landet och hör vad som behövs, det handlar bland annat om kommunikationer, säger han.

Den lokala Örebroavdelningen har ännu inte satt något partiprogram men utgår ifrån riksorganisationen. I valmanifestet skriver partiet bland annat att det inte finns något utrymme i Sverige för frigående varg.

-Vi är emot frilevande vargar, säger Sebastian Wilhelmsson.

Han pekar också på drivmedel som en viktig fråga.

-Priset på drivmedel är den stora boven som får många att flytta. Vi vill få till någon subvention till landsbygden, säger Wilhelmsson.

I förra valet hade partiet totalt omkring 1 500 röster i landet och att ta sig in i riksdagen ser Sebastian Wilhelmsson inte som realistiskt.

Däremot ser han det fullt möjligt att ta sig in i kommunalvalet.

-Det tror jag, men det blir upp till oss som jobbar med det här. Vi tycker att det blir sämre och sämre för dem som bor på landsbygden och vill bygga upp en ny tillvaro för dem, säger Wilhelmsson.

Mer läsning

Annons