Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt tungt avhopp i Örebros moderater

I helgen kom ännu ett avhopp från moderaternas politiska ledning i Örebro kommun. Anders Stålhammar, politisk sekreterare, sa själv upp sig med omedelbar verkan.

Annons

Han är därmed den tredje politiska sekreteraren, inom loppet av tio månader, som slutar med snabb verkan från moderaternas kansli på Rådhuset. De två tidigare slutade efter schismer med kommunalrådet Kent Persson (M).

NA har fått uppgifter att det har varit konflikter även mellan Anders Stålhammar och Kent Persson.

Stämmer det?- Jag vill inte kommentera samarbetet med Kent Persson i media, svarar Anders Stålhammar.

- Jag kan säga att detta kontor inte har varit den bästa arbetsmiljön, fortsätter han.

Och du dementerar inte att det är någon form av konflikt?- Jag vill inte föra den diskussionen i media, svarar Anders Stålhammar.

Men du är den tredje politiska sekreteraren som slutar. Vad är det ett tecken på?- Det är klart att man kan undra vad det beror på, att det kan framstå som anmärkningsvärt. Men då får man dra sina egna slutsatser, jag vill inte kommentera, svarar Anders Stålhammar.

- Låt mig säga så här: jag har haft jättebra samarbete med de andra partierna. Det har varit en positiv och konstruktiv anda, mycket lärorikt och utan problem, fortsätter han.

”Jättebra med de andra partierna” säger du. Då undrar man naturligtvis om arbetet inom moderaterna inte varit lika bra?- Jag har haft ett jättebra, positivt och konstruktivt arbete även med den moderata gruppen, svarar Anders Stålhammar.

Är det samarbetet med Kent Persson som har varit det svåra?- Det kommenterar jag inte, säger Anders Stålhammar igen.

- Det är också så att jag har fått helt andra arbetsuppgifter efter valet. Då var jag kanslichef, arbetade med strategier och som rådgivare nära Kent Persson. Efter valet, när vi kom i opposition, fick jag helt andra arbetsuppgifter. Det blev mera administrativa uppgifter... sekreterarsysslor kan man säga, utan att jag lägger någon värdering i det.

- Och jag har känt att det inte är så jag vill arbeta, fortätter Anders Stålhammar.

Anders Stålhammar har tidigare i flera år varit journalist på Radio Örebro, och började i våras tjänsten som politisk sekreterare åt Kent Persson, på moderaternas kommunalrådskansli i på Rådhuset i Örebro.

Vi har sökt Kent Persson men han har inte kunnat kommentera avhoppet.

Mer läsning

Annons