Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt våldtäktsförsökutreds av polisen

Polisen utreder ett nytt kvinnoöverfall i Örebro och två fall där kvinnor känt sig förföljda. Allt inom området vid Universitetssjukhuset.

Annons

Vid 22-tiden onsdagen 11 augusti var en kvinna på väg mot personalparkeringen vid sjukhuset.

När hon närmade sig parkeringen överfölls hon av en man som drog ner henne bland bilarna och började slita i hennes kläder.

-Det var ett våldtäktsförsök som avbröts genom att några personer kom gående i närheten. Då mannen hörde dem prata blev han uppenbart rädd och släppte taget och sprang därifrån, säger Mats Nylén informatör vid Örebropolisen.

Chockades

Kvinnan chockades av händelsen men uppfattade att mannen var klädd i en ljus jacka.

Polisen misstänker ett samband med en annan händelse en timme tidigare samma kväll.

Då var en kvinna på väg till barnkliniken vid sjukhuset. Hon hade en barnvagn med sig och klockan var omkring 21 00.

-Hon kände sig förföljd och vände sig om att för att se efter. Bakom henne fanns en man som hon uppfattade var klädd i en ljus jacka, säger Örebropolisens informatör Mats Nylén.

Kvinnan gick snabbt in i sjukhuslokalerna och kom bort från mannen. I vilken riktning han försvann är oklart.

-Vi har ytterligare ett fall där en kvinna känt sig förföljd av en man som möjligen kan vara samma person, säger Mats Nylén.

Kan det finnas samband med tidigare kvinnoöverfall i Örebro?-Nej det tror vi inte.

Varför?-Därför att vi har några uppgifter vi inte vill gå ut offentligt med men som talar för att den eller de som står bakom de tidigare kvinnoöverfallen inte har samband med det som hänt vid sjukhuset.

Tidigare överfall har skett från september förra året och fram till maj i år. Det är fyra våldtäkter och sju våldtäktsförsök i olika delar av Örebro. I de fallen misstänker polisen att det finns två olika gärningsmän. En stor polisutredning pågår i samarbete mellan Örebropolisen och Rikskriminalen.

Varför har polisen inte gått ut med information tidigare om de nya anmälningarna?-Anmälan om våldtäktsförsöket kom en tid efter att det hänt. De andra fallen fick vi reda på i samband med att vi började utreda försöket till våldtäkt.

Mer läsning

Annons