Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ökad medicinering i fångvården oroar

Allt mer adhd-medicin skrivs ut inom Kriminalvården, samtidigt som antalet intagna minskar, skriver Svenska Dagbladet. Här är nattens nyheter i korthet.

Annons

Lokalt

Krock utanför Marieberg

En bil har krockat med en lastbil på E20 utanför Marieberg. Det finns i nuläget inga uppgifter om att någon person skulle ha kommit till skada.

Sverige

Många mord förblir olösta i Göteborg

Polisen har stora svårigheter med flera mordutredningar efter alla skottlossningar Göteborgs förorter de senaste åren. Sedan januari 2011 har 14 män mördats - eller tros ha mördats - i misstänkta gängkonflikter utan att någon dömts för brotten, skriver Göteborgs-Posten. (TT)

Ökad medicinering i fångvården oroar

Allt mer adhd-medicin skrivs ut inom Kriminalvården, samtidigt som antalet intagna minskar, skriver Svenska Dagbladet. På två år har dagsdoserna ökat från 2,5 miljoner till 3,2 och den största delen är det centralstimulerande preparatet metylfenidat, som ges till patienter med adhd. (TT)

Världen

Tsunamivarning efter kraftigt skalv

Ett kraftigt skalv med en magnitud på 7,7 har inträffat utanför kusten till Papua Nya Guinea. Ett efterskalv på 5,7 skedde i samma område, och en tsunamivarning utfärdades. (TT)

Elva sköts ihjäl av poliser i Brasilien

Elva människor har dödats i Brasilien i skottväxlingar mellan brottsmisstänkta gängmedlemmar och poliser. Sju misstänkta bankrånare sköts ihjäl av poliser i staden Currais Novos i norr. Fyra misstänkta knarklangare dog under ett polisingripande i Rio de Janeiro. (TT)

Mer läsning

Annons