Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oklart om flygblockad

Det är fortfarande oklart om det bryter ut en övertidsblockad i natt för flygmekaniker och lastare i Örebro och på andra svenska flygplatser.

Annons

Under måndagen ska Transports avtalsdelegation ta ställning till det bud som lämnades i slutet av förra veckan. Kommer man inte överens slutar flygmekaniker och lastare att jobba övertid redan natten till tisdag.

LO-facket Transport är bland annat missnöjd med arbetsgivarnas lönebud, men även med arbetstiderna.

– Jag ser inga störningar i den ordinarie trafiken de första dagarna om en övertidsblockad bryter ut, säger Mikael Smedberg, vd på Örebro flygplats.

– Men på lång sikt kan det naturligtvis bli problem, inte minst på de godsavgångar som tillkommer med kort varsel och som ligger utanför normalt öppethållande och om vi drabbas av sjukdomar, tillägger han.

Örebro flygplats, Skavsta samt vissa bolag på Landvetter och Arlanda pekas ut av Transport som de flygplatser som är sämst på att sköta schemaläggningen.

– För vår del är det kopplat till att vi är ganska framgångsrika på att ta uppdrag med kort varsel och på udda tider, säger Mikael Smedberg.

– Örebro flygplats är för liten för att vi ska kunna ha schemalagd bemanning dygnet runt. Det varierar från gång till gång hur lång tid i förväg som personalen får reda på schemaändringar. Från några timmar när det gäller hjälpsändningar till någon vecka, fortsätter han.

17 personer på Örebro flygplats påverkas av en eventuell övertidsblockad.

Mer läsning

Annons