Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Oktoberfesten skulle aldrigfått något alkoholtillstånd"

Arrangören skyllde på den höga hyran och stängningsdags vid midnatt. Men han hade aldrig fått tillstånd att servera alkohol, enligt Ulf Södersten (M).

Annons
Moderaten Ulf Södersten menar att Oktoberfesten aldrig skulle få något alkoholtillstånd i Örebro eftersom arrangören har för dålig ekonomi.

När Oktoberfesten ställdes in gick arrangören Peter Salmén ut i media och hävdade att orsakerna var en för hög torghyra och att festen tvingades slå igen vid midnatt. Nu säger Ulf Södersten (M), ordförande i tillståndsutskottet, att Oktoberfesten inte skulle ha fått något serveringstillstånd.

– I utredningen framkom ekonomisk misskötsamhet och då har vi stöd i alkohollagen att avslå en ansökan, säger han.

I stället drog Peter Salmén tillbaka ansökan innan den hann få avslag. Ulf Södersten menar att Salmén då missade möjligheten att överklaga.

– Vi har en klar och tydlig alkohollag. Ekonomisk misskötsamhet är en orsak att inte ge tillstånd.

Att Salmén till Nerikes Allehanda angav andra skäl för att festen ställdes in tycker Ulf Södersten är synd.

– Det är väldigt fel att skylla på kommunen och polisen. Jag tycker att han kunnat vara ärlig, så hade det underlättat, säger han och fortsätter:

– Egentligen hade det inte spelat någon roll om torghyran legat på 50 000 kronor i Örebro, han hade ändå inte fått tillstånd.

Dessutom kom ansökan in i början av augusti, vilket är sent för ett arrangemang som ska hållas i oktober, enligt Ulf Södersten. Utredningar för serveringstillstånd kan ta upp till sex veckor, då många myndigheter ska yttra sig i frågan.

– Jag sa till honom att jag tycker att det var synd att han var ute så sent, men det påverkade inte vårat beslut.

Peter Salmén skulle även ha fått avslag på sin ansökan om serveringstillstånd i Norrköping. NA har utan framgång försökt att nå Peter Salmén för en kommentar.

Mer läsning

Annons