Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öl och biljardspel - men polisen tror inte på bråk

(UPPDATERAD 11.53) Videofilmer, biljardspel - och kanske en öl. Videobiljarden har fått serveringstillstånd, men polisen tror inte att det ska leda till mer bråk runt Järntorget.

Annons

I torsdags öppnade tillståndsutskottet vid Örebro kommun dörren för alkoholservering på Videobiljarden vid Järntorget. Serveringstillståndet ges dock med vissa villkor. Dels får alkohol endast säljas mellan klockan 11.00 och 01.00. Dels ska 18 års åldersgräns råda under de tider man har utskänkning.

Lång process

Frågan om serveringstillstånd för Videobiljarden har bollats mellan olika myndigheter under några månader och verksamhetens ägare Zafer Maasoglu gläds över det positiva beskedet.

- Vi sökte tillståndet för 6-7 månader sedan. Sedan har tiden gått och vi har inte vågat investerat i några maskiner innan vi fått besked. Men nu sätter vi fart.

Senast 1 januari 2012 räknar man med att vara igång. Alkoholserveringen kommer att vara öppen från 15-tiden vid övre våningens biljardavdelning.

- Vi kommer också att servera enklare kall mat. Vid årsskiftet ställs inte längre krav på att man ska kunna erbjuda varm mat för att få serveringstillstånd, så vi kommer inte att köpa någon fritös eller något stekbord, säger Zafer Maasoglu.

Har alkoholservering efterfrågats länge bland era kunder?- Ja, de som spelar biljard har pratat om det här länge. Snart har de möjlighet att ta en öl under biljardpartiet - det känns kul.

Polisen har inga synpunkter på ytterligare en alkoholserverande verksamhet i området runt Järntorget, trots att det länge ansetts vara en av Örebros stökigare platser.

- Järntorget ingår i vår reguljära bevakning. Vi har inga extra insatser dfär jämfört med övriga krogområden i Örebro. Sedan 3-4 år har vi ett krogstängningsuppdrag som går ut på att vi vid den kritiska tidpunkten vid krogarnas stängning finns på plats och är synliga, säger Anders Wallin, vakthavande befäl på Örebropolisen.

Ännu ett ställe med åldersgräns på 18 år, kan det leda till bekymmer?

- Visst, de flesta ingripanden vi gör vad gäller fylla och bråk handlar om personer mellan 18 och 25 år. Men jag tror inte att problemen ökar på grund av ett nyöppnat ställe.

Mer läsning

Annons