Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olyckan: Båda sövda - har inte kunnat höras

Polisen är bakbunden. De som vet mest om den våldsamma taxiolyckan i fredags är chauffören och passageraren. Båda ligger nedsövda på USÖ med allvarliga skador. 

Annons

- Händelseförloppet har klarnat då vi talat med vittnen till olyckan. Alla uppgifter är samstämmiga - taxibilen har kört mycket fort och kommit över i fel körfält. Men det återstår att kunna förhöra de båda i taxin, säger Leif Andersson, utredningsansvarig på trafikenheten vid Örebropolisen.

Enligt en kommuniké från USÖ är tillståndet för den 30-årige chauffören och den 80-åriga kvinnliga passageraren "allvarligt men ej livshotande". Enligt polisen ska mannen ligga i respirator.

- Vi får avvakta helt enkelt. Vi måste få en uppfattning om vad som hänt för att kunna veta vilka brott som eventuellt begåtts, säger Leif Andersson.

Hur gick det för mannen i bilen som taxin krockade med?

- Han har klarat sig bättre. Det ska tydligen bara ha blivit materiella skador för honom - han satt ju i en större bil.

Vad har han sagt i förhör?

- Hans uppgifter är samstämmiga med de uppgifter som vittnen lämnat. Taxin körde snabbt, kom över i hans körfält och han hade inte en chans att väja. Chauffören ska ha varit avsvimmad redan då han kom fram till taxibilen.

Mer läsning

Annons