Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oppositionen är fortsatt kritisk till en elitfotbollshall

Nyheten att lägga den stora elitfotbollshallen på Boglundsängen bakom Citygross, och därmed slippa påverka Hjärstaskogen, förändrar inte kritiken från Örebros politiska opposition.

Annons

Vänsterpartiets Murad Artin menar att det som behövs i Vivalla är fritidsaktiviteter som alla kan ha råd med, inte en fotbollshall för elitlag.

– Ingen som jag pratat med vill ha den. De ser andra behov som är större, säger Murad Artin (V) i ett pressmeddelande.

Moderaterna tycker att man skulle lägga ännu mer pengar på skolor och förskolor i stället för att bygga en elitfotbollshall.

– I socialdemokraternas Örebro finns pengar till allt utom skolan och välfärden, säger Anders Åhrlin (M) i ett pressmeddelande.

Folkpartiets Staffan Werme tycker att den placering som föreslås nu blir betydligt bättre, men att grunden för beslutet fortfarande är lika fel. Han anser att kommunen faktiskt inte vet om det finns utrymme i budgeten för den årliga kostnaden av en elithall.

- Prognoserna för 2014 visar på att kommunen måste spara tiotals miljoner på skolan och äldreomsorgen. Att i ett sådant läge öka kostnaderna med 10 – 15 miljoner per år på en elithall är oförsvarbart, resonerar Staffan Werme.

Dessutom har FP redan tidigare lanserat alternativet att i så fall bygga fler hallar för breddidrotten. ”Då skulle även innebandy, handboll, gymnastik, basket, volley, ridsport få del av kommunens satsning istället för bara fotboll”, menar Werme.

Han ifrågasätter också hur bra hela projektet verkligen är för Vivalla, att området ska lyftas av tillresta elitlag. I stället förespråkar Werme att Vivalla ska lyftas av Vivallabor med hjälp av bland annat bättre skola, förskolor som satsar på pedagogik och språk, ett civilsamhälle som skapar egenmakt för jobb och vidareutbildning och ett starkare lokalt föreningsliv.

Mer läsning

Annons