Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ord mot ord i röksaneringshärva

Anders Forsberg fick betala för en röksanering av en hyrbil. Men han hävdar att han inte hade rökt i bilen. I fredags fick han tillbaka pengarna från hyrbilsfirman Avis, som i sin tur hävdar att de aldrig varit med om mer röklukt i en återlämnad bil.

Annons

- I fredags fick jag äntligen tillbaka pengarna. Det var bara tusen kronor, men det är en principsak, säger Anders Forsberg, som legat ute med pengarna sedan han hyrde en bil över jul och nyår.

Han skulle bara behöva betala 5 kronor per mil, då försäkringsbolaget stod för resten, eftersom hans bil var obrukbar efter att ha blivit påkörd. Men när Anders Forsberg skulle lämna tillbaka bilen ville uthyrningsfirman Avis ha pengar för en röksanering.

- Jag hade inte rökt i bilen, och hävdade detta. Men de ville ha 1000 kronor för röksaneringen. Till slut betalade jag, och tänkte att jag får klaga i efterhand.

Men Anders Johansson, stationsansvarig på Avis i Örebro, har en helt annan bild av situationen.

- Vi bryr oss inte om lite röklukt i bilen, men vi har hållit på i 20 år och aldrig varit med om något liknande. De rökte till och med här utanför.

Anders Johansson menar att Anders Forsberg och hans fru hade betalat utan att protestera.

- De anmärkte på att det inte fanns någon dekal i bilen, och det är möjligt att den dekalen saknades. Men å andra sidan står det i hyresavtalet att man inte får röka i bilen, säger han.

Allmänna reklamationsnämnden gick dock på Anders Forsbergs linje och menade att Avis var tvungna att betala tillbaka pengarna för röksaneringen innan den sista juli, annars skulle man driva saken vidare.

- I onsdags ringde Avis och frågade var de skulle sätta in pengarna. De drog ut på det in i det längsta. Jag har inte fått någon ränta på pengarna direkt, och inte ens en offentlig ursäkt. Det tycker jag är dåligt, säger Anders Forsberg.

Anders Johansson anser dock fortfarande att de inte gjort något fel, utan att de betalade tillbaka för att de var tvungna.

Mer läsning

Annons