Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebro - årets stadskärna 2013

Om två år ska Örebro vinna utmärkelsen Årets stadskärna 2013. För att nå dit satsar kommunstyrelsen en halv miljon kronor genom City Örebro.

Annons

City Örebro, Centrumledningsbolaget i Örebro AB, jobbar med att utveckla Örebro centrum. För detta fick man 2010 en miljon kronor i bidrag från kommunen.

Men att jobba för att bli Årets stadskärna innebär en utökad verksamhet. Därför har kommunstyrelsen beslutat att öka på den årliga ersättningen med en halv miljon kronor.

– Det handlar inte bara om att vinna priset. Vi behöver göra mer för att öka citys attraktionskraft. Vi märker ju att handeln i city har det tufft.

Uppmärksamhet– Då är det här med årets stadskärna en symbol som kan ge oss uppmärksamhet i resten av landet, men framför allt är det arbetet fram till att man kan ansöka om att delta i tävlingen som är viktigt.

– Att se över vad som är brister i dag och förbättra det vi kan, säger Björn Sundin (S).

Folkpartiet och Moderaterna är med på förslaget, men tyckte dock att det saknades ett formellt avtal som talar om vad som ska göras för de nya pengarna.

– Nu får kommundirektören Staffan Isling i uppdrag att göra en sådan överenskommelse och teckna ned den, och sedan han har möjlighet att själv skriva på avtalet, säger Staffan Werme (FP).

Mer läsning

Annons